Een lening om je schulden te maken: eens moet het stoppen

Posted on January 28, 2020Comments Off on Een lening om je schulden te maken: eens moet het stoppen

Je worstelt al zo lang als je je kunt herinneren met kredietkaartschulden. Het was vroeger niet zo erg. U deed elke maand uw minimale betalingen en kon zonder veel gevolgen aankopen blijven doen.

Op een gegeven moment in het afgelopen jaar is er iets gebeurd waarbij u een grote uitgave op uw creditcards moest doen. Misschien was het een grote reparatie of een medische rekening. Misschien verloor u uw baan voor een paar maanden. In een paar maanden tijd heeft u uw saldo’s zien stijgen en uw minimale betalingen zijn ook gestegen.

De situatie wordt in de meest gevallen verergerd

Reken maar. Nu u het grootste deel van uw beschikbare krediet verbruikt, controleren uw crediteuren elke maand uw kredietrapport in plaats van elke drie of vier. Die account review vragen over uw kredietrapport zijn een constante herinnering aan hoe nauw uw schuldeisers uw situatie in de gaten houden.

Er wordt wel degelijk op je gelet

Ze weten dat uw saldo’s op al uw kaarten stijgen, niet slechts op één. Wanneer u een saldo overmaakt, weten ze hoe het zit. Ze zien dat u er tot over uw oren ingaat in plaats van uw schuld te verminderen. Terwijl uw kredietscore blijft tuimelen, realiseert u zich dat uw rentetarieven zijn gestegen. Hoe zou dat kunnen? Je bent nog niet eens te laat geweest? Niemand heeft u verteld over instelbare creditcardtarieven.

Grote kosten voor wanbetalers

Voor u het weet hebben uw crediteuren nu besloten dat u geen goed kredietrisico meer loopt. Universele wanbetaling schiet op en uw rentetarieven schrikken omhoog naar wanbetalingspercentages van 24 tot 32 procent. Uw financieringskosten zijn net verdubbeld. En kijk eens naar die nieuwe minimale betalingen. U moet elke maand twee keer zoveel betalen om uw creditcardrekeningen te betalen. Er moet iets gebeuren.

Je denkt, misschien kan een lening je uit deze situatie redden. Immers, een lagere rente zou wat geld kunnen besparen in de financieringskosten en je zou het mettertijd kunnen afbetalen. Klinkt geweldig, nietwaar?

Wat is het grootste probleem met een lening om je schulden af te betalen?

U vraagt een lening aan om uw schuld te consolideren. Verzoek afgewezen. U kunt niet geloven dat uw eens goede kredietscore nu niet goed genoeg is om een lening te krijgen die hoog genoeg is. Wanhopig, je begint te solliciteren met andere geldschieters. Het wordt nog erger. Dan probeer je financieringsmaatschappijen te financieren. Een van hen gaat akkoord om je een lening te geven, met een rentepercentage van 19%.

Nu daalt je kredietscore nog meer, omdat de kredietbureaus je bestraffen voor het gebruik van financieringsmaatschappijen. Je hebt een lening met een hogere rente die niet eens genoeg was om al je saldi af te betalen. Nu doet u nog steeds meerdere betalingen, en krijgt u nog steeds hoge rentes. Ach, je hebt in ieder geval geen gebruik gemaakt van een lening zonder BKR!

Let op met je situatie

Nu je denkt dat je eindelijk op de goede weg bent, heb je weer een financiële tegenvaller. Goed dat je twee van je creditcards hebt afbetaald toen je de lening kreeg. Nu heb je maximaal één van de kaarten met de nieuwe kosten. Tegen die tijd nemen uw minimale maandelijkse betalingen een derde van uw totale salaris in beslag. Het wordt steeds moeilijker om uw rekeningen te betalen. U begint benzine en boodschappen op te laden op uw laatste creditcard.

U bent nu al uw kaarten aan het maximaliseren en kunt niet langer al uw betalingen op tijd uitvoeren. U hoeft alleen nog maar €15 te betalen om een telefoonbetaling te doen met één creditcard. U denkt dat dat duur is, maar het is goedkoper dan die €39 die u net op één van uw andere creditcards hebt gekregen.

Nu vind je dat je achterloopt op al je rekeningen. Ze willen het dubbele van de normale betaling plus laattijdige kosten. Denk je dat ik misschien nog een lening kan krijgen om hulp te krijgen. Immers, het werkte de laatste keer, toch?

Sommige onderzoeken schatten dat 70% van de kaarthouders die de schuld van een creditcard afbetalen met behulp van leningen in minder dan twee jaar tijd in een slechtere situatie terechtkomen. Als u dat maar eerder had geweten, had u zich misschien op het probleem kunnen richten.