Een opstalverzekering met de juiste dekking: afsluiten is makkelijker dan er een vinden

Posted on January 22, 2020Comments Off on Een opstalverzekering met de juiste dekking: afsluiten is makkelijker dan er een vinden

De woningverzekering verzekert uw huis tegen eventuele schade. Dit is iets anders dan de persoonlijke verzekering die iemand voor zichzelf of zijn gezin afsluit. De woningverzekering is een contract tussen de verzekerde en de verzekeraar dat de verzekerde zijn huis laat verzekeren voor een bedrag dat aan de verzekeraar wordt betaald. Dit bedrag wordt aangeduid als premie. De opstalverzekering kiezen kan nog wel eens lastig zijn, daarentegen is het afsluiten enorm makkelijk. Lees snel verder om achter de belangrijke punten te komen.

De herbouwwaarde van de woning bij flinke schade

De premie wordt in één keer vastgesteld en de waarde van het te verzekeren huis moet worden bepaald. De verzekeraar berekent het bedrag van het huis dat aan het huis is besteed en beslist vervolgens welk bedrag het zou kosten om het te herstellen bij eender welke schade. Het bedrag dat bij eventuele schade wordt terugbetaald, wordt berekend op basis van de totale kosten die de verzekerde moet maken om het huis te reconstrueren.

Let op: sommige oorzaken niet meeverzekerd

Een huisverzekering omvat geen natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en andere rampen die worden veroorzaakt door natuurkrachten. Ook zal de verzekeringsmaatschappij kijken naar de factoren die het woningbedrag nadien beïnvloeden.

Net als bij een huis in de buurt van een brandweerkazerne moet het bedrag van de te verzekeren woning opnieuw worden berekend, omdat in geval van brand de brandweermannen op tijd ter plaatse kunnen zijn en een grote hoeveelheid schade kunnen voorkomen. Het wordt dus essentieel om de waarde te berekenen die in een dergelijk scenario moet worden betaald.

Je kunt je huis beschermen tegen veel schade oorzaken

Bovendien zijn er voor gevallen als calamiteiten (overstromingen en orkanen) diverse andere polissen volgens de huisverzekering die afgeleid is van het feit of het huis maatregelen heeft om zich te beschermen tegen orkanen en overstromingen.

Ook in de algemene woningverzekering worden de plaats en de apparatuur die in het huis worden geplaatst als een belangrijke factor beschouwd, bijvoorbeeld of er in een huis watersproeiers aanwezig zijn of dat er enkele brandblussers aanwezig zijn.

Als het te verzekeren huis is uitgerust met zaken die een brand kunnen veroorzaken, dan wordt het voor zowel de verzekerde als de verzekeraar belangrijker om zich te verdiepen in de zaak. Er zijn andere verzekeringen zoals de eeuwigdurende verzekering die dit soort calamiteiten en schade aan de huizen dekt.