Je internet en wifi verbinding op de beste manier beschermen: hoe doe je dat?

Posted on January 26, 2020Comments Off on Je internet en wifi verbinding op de beste manier beschermen: hoe doe je dat?

Nu er Smart speakers met Alexa, Siri en Google zijn ingebouwd dacht ik dat ik u enkele suggesties zou geven over hoe u uzelf kunt beschermen en beveiligen met een veilige internet en tv verbinding.

Het is belangrijk om te erkennen dat al uw slimme apparaten door een soort router moeten gaan voordat ze bij uw apparaat komen. De router zal u dan in staat stellen om verbinding te maken via een harde draad of via Wi-Fi. Harde draad zou sneller en veiliger zijn; Wi-Fi is echter makkelijker en wordt in meer apparaten gevonden.

Allerminst een sterk wachtwoord voor je verbindingen

In beide gevallen moet u ervoor zorgen dat uw router een sterk wachtwoord heeft dat u heeft aangemaakt. Zorg ervoor dat je het hoogste niveau van beveiliging voor je Wi-Fi hebt, zoals WPA/WPA2. Ook als uw router meer dan 5 jaar oud is, moet u overwegen deze te vervangen door een nieuwe moderne router. Dit zal ervoor zorgen dat u gebruik maakt van de nieuwste hardware en software beveiliging.

Slimme luidsprekers en andere slimme systemen

Slimme luidsprekers verschijnen overal in huizen, ze waren de hoogst verkopende in Amazon dit afgelopen kerstseizoen. Ze zijn goed in het afspelen van je favoriete muziek en worden steeds beter in het opvolgen van je commando’s. Ze kunnen uw alarmsysteem bedienen en uw voordeur vergrendelen en ontgrendelen.

Voordat u Alexa, Siri of Google toestaat om uw voordeur te ontgrendelen, vraag uzelf dan af hoe veilig ze zijn. Kunnen ze uw stem onderscheiden van die van een vreemde? Wat als u uw huis verlaat en een vreemdeling komt naar uw voordeur en zegt “Ontgrendel de deur” zou het dan ontgrendelen? De spraakherkenning wordt elke dag beter, dus test uw apparaat voordat u het vertrouwt.

Volgen slimme tv’s wat je kijkt? Het antwoord is ja, dat kunnen ze. Ik heb een ander artikel geschreven dat uitlegt hoe ze dit doen en belangrijker is hoe je het kunt stoppen.

Heb je camera’s in huis? Velen van ons hebben dat. Vraag jezelf af of ze veilig zijn en hoe ik kan voorkomen dat ze worden overgenomen door een of andere slimme acteur. Dat kan je in een zeer gĂȘnante situatie brengen.

Onderzoek wat je koopt met een verbinding

Het is belangrijk om elk nieuw slim apparaat dat u koopt zorgvuldig te onderzoeken om te bepalen hoe het werkt en welke gegevens het over u verzamelt. Beveilig dat apparaat dan binnen uw thuisnetwerk. Als u niet zeker bent van een bepaald apparaat, verbreek dan de verbinding met uw thuisnetwerk. Vergeet niet dat elk apparaat dat je in je huis hebt, via je router moet worden beveiligd!