Waarom Hebben We Zo Ontzettend Veel Verschillende Manieren Gevonden Om Over Duurzame Energie Te Beschikken? Lees Het Hier!

Posted on December 30, 2019Comments Off on Waarom Hebben We Zo Ontzettend Veel Verschillende Manieren Gevonden Om Over Duurzame Energie Te Beschikken? Lees Het Hier!

Golfslagenergie, ook wel oceaangolfkracht genoemd, is een ander type van op de oceaan gebaseerde hernieuwbare energiebron die de kracht van de golven gebruikt om elektriciteit op te wekken. De aarde wordt niet zonder reden de “Blauwe Plant” genoemd. Bijna driekwart van de plant is bedekt met water, dus het is niet meer dan normaal dat de zoektocht naar een schone, hernieuwbare energiebron ons naar de oceanen om ons heen leidt. Op de pagina https://beste-energievergelijker.com/overstappen-energie/ heb ik laatst nog gelezen over deze handige ontwikkeling, bekijk deze site regelmatig om op de hoogte te blijven.

De zee kan een enorme bron van energie zijn voor de toekomst

Het gebruik van de potentiële energie die in de oceanen en zeeën is opgeslagen om elektriciteit op te wekken, zorgt ervoor dat de energie die wordt opgewekt, vrij is van vervuiling. Het gebruik van de kracht van de golven en de oceaanstromingen is niet nieuw, omdat er al vele duizenden jaren golf-, getijden- en waterkracht wordt gebruikt. Wat wel nieuw is, is de manier waarop we er nu elektriciteit uit benutten, opslaan en opwekken.

Je kunt energie uit de oceaan halen zonder al te veel problemen

Het gebruik van de energie die door de oceaangolven kan worden geproduceerd is niet eenvoudig, aangezien de oceanen van de wereld duidelijk uitgestrekt zijn. Maar deze oceanen bevatten een enorme hoeveelheid bruikbare energie die gewoon wacht om te worden aangeboord. Je hoeft maar een paar jaar terug te kijken naar de tsunami in Japan om dit te begrijpen. Hoewel het duidelijk is dat er veel energie aanwezig is in de oceanen en zeeën, is het de vraag of we deze opgeslagen energie kunnen omzetten in een continue hernieuwbare energiebron. Het antwoord is dat we daar nu al mee beginnen.

Getijdenenergie is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie besparen

In tegenstelling tot getijdenenergie die gebruik maakt van de eb en vloed van de getijden, maakt golfenergie gebruik van de verticale beweging van het oppervlaktewater die vloedgolven produceren. De golven van de oceanen zitten vol met kinetische energie (beweging) terwijl ze zich rond de oceanen bewegen, en het is deze energie die gebruikt kan worden om een turbine of een elektrische generator van energie te voorzien.

  • Het verzamelen van golfenergie is een passief proces waarbij de energie van de golven automatisch wordt omgezet door turbines. Dit type van hernieuwbare energiebron is ook milieuvriendelijk, omdat het geen atmosferische vervuiling veroorzaakt en een kleine CO2-voetafdruk heeft.