Weet jij hoe breedband precies in werking treed? Lees nu onze informatiegids!

Posted on January 6, 2020Comments Off on Weet jij hoe breedband precies in werking treed? Lees nu onze informatiegids!

Vandaag de dag wordt breedband vrijelijk gebruikt om zowat elke internetverbinding te beschrijven die zowel permanent als snel is. Dit type internetverbinding kan worden aangeboden via ADSL, mobiel, kabel of satelliet. U vraagt zich natuurlijk wel eens af hoe breedband precies werkt. Hier is een nadere beschouwing van breedband, hoe het werkt, en de verschillende soorten breedbandverbindingen.

Je zult zelf gemerkt hebben: internet heeft veel veranderd

Toen het internet voor het eerst beschikbaar was, konden gebruikers verbinding maken met het internet met behulp van een modem dat de signalen van computers converteerde zodat ze via de telefoonlijnen konden reizen. Het zette ook signalen van de telefoonlijn om zodat ze naar de computer konden reizen. Deze eerste internetoptie stond bekend als “dial up” en het was een zeer langzame manier om online te gaan. Het had ook het probleem om de telefoonlijn vast te binden. Dus, hoe werkt breedband?

Hoe werkt het dan?

In principe vervangt breedband de enkele band die werd gebruikt met inbellen en het biedt verschillende afzonderlijke banden. Er waren aparte banden beschikbaar voor spraak, downloaden, uploaden en meer. Door deze afzonderlijke banden toe te voegen, kunt u veel sneller gaan als u online bent. Een bredere band wordt aangeboden in plaats van één, enkele, smalle band. Dit is hoe het de naam “breedband” heeft gekregen.

Uit welke soorten breedband kun je kiezen?

Nu je wat meer begrijpt over hoe breedband werkt, is het belangrijk om op te merken dat er verschillende soorten breedband beschikbaar zijn. Hier is een blik op verschillende soorten breedband die vandaag de dag beschikbaar zijn.

ADSL verbinding

Een van de beschikbare soorten breedband staat bekend als ADSL. Om dit type breedband te kunnen gebruiken is speciale hardware nodig, zoals microfilters, en een router of modem. Dit type breedband is beschikbaar via koperdraden van lokale telefooncentrales. Meestal is er speciale software van uw internetprovider nodig om uw verbinding op te zetten.

Via de kabel

Een ander type breedband staat bekend als kabelbreedband. Dit is vandaag de dag een zeer populaire keuze, omdat gebruikers in staat zijn om hun kabelbedrading te gebruiken om verbinding te maken met het internet via hun kabeldienst. Dit wordt gedaan met glasvezelkabels en dit maakt snelheden mogelijk die veel sneller zijn, hoewel dit type breedband niet zo beschikbaar is als de ADSL-breedbandverbinding.

Breedband door middel van sateliet

Terwijl de ontwikkeling van satellietbreedband nog steeds aan de gang is, is deze vandaag de dag beschikbaar. Je moet een schotelantenne hebben, net als bij satelliettelevisie. Veel mensen die in zeer landelijke gebieden wonen, vinden dat dit de enige optie is die ze hebben. Houd er rekening mee dat slecht weer problemen kan veroorzaken met dit soort diensten.